Hvor finner du oss?

Det Hanseatiske Museum i Finnegården restaureres – vi har flyttet

På grunn av restaurering er muséets hovedbygg i Finnegården 1A midlertidig stengt, og etter planen åpner dørene igjen i 2024. Det vil selvsagt ikke hindre oss i å tilby en minnerik museumsopplevelse – vi har bare flytter et lite steinkast unna! I restaureringsperioden inviterer vi deg til hanseatenes storstue på Schøtstuene vis à vis Mariakirken. Les mer om den omfattende restaureringsprosessen her!

 

Schøtstuene – bare et steinkast unna!

Velkommen til Hanseatenes forsamlingsrom, Schøtstuene! I hansatiden ble stuene brukt til så mangt. Her samlet hanseatene seg for mat og drikke, fester, undervisning og rettsmøter. Stuene er enestående i verdenssammenheng og bare bygningene i seg selv er verdt et besøk! Her får du innblikk i spennende historier gjennom nye utstillinger. Starter du museumsopplevelsen din med en guidet tur fra Midthuset, leder en guide deg over Bryggen og videre til omvisning på Schøtstuene. Les mer om Schøtstuene her og her.

Adresse: Øvregaten 50

 

Midthuset – museumsbutikken

Vil du være med på en våre omvisninger gjennom Bryggen (inkludert i din billett), er museumsbesøkets siste stopp Midthuset på Bryggen. Her finner du vår flotte, nye museumsbutikk med et variert utvalg av gaver og suvenirer. Omvisningene, som starter på Schøtstuene, er inkludert i museumsbilletten. Interessert i å bli med? Les mer her!

Adresse: Jacobsfjorden 6-7, Bryggen

Foto: Silje Katrine Robinson

 Foto Midthuset: Silje Katrine Robinson