Daglig guidet vandring på Schøtstuene og Bryggen

Hva vet du egentlig om hanseatene? På omvisningene våre får du et unikt innblikk i hverdagen deres på Bryggen. La deg begeistre av historien om Bryggen og de tyske kjøpmennene som gjorde Bergen til et europeisk handelsknutepunkt!

I høst tilbyr vi to ulike omvisninger, begge på engelsk

Daglig omvisning

Fra og med 1.oktober kan du hver dag bli med på en vandring i hanseatenes fotspor. Omvisningen starter på hanseatenes gamle forsamlingsrom Schøtstuene og tar deg videre med gjennom Bryggens smale passasjer. Turen avsluttes på Midthuset på Bryggen, der du kan utforske vår flotte museumsbutikk. Opplev Bryggen på en ny måte og lær mer om livet her for over 500 år siden!

Tidspunkt: Daglig, kl.15:00

Varighet: Ca. 40 minutter

Oppstart: Schøtstuene, Øvregaten 50

Kontinuerlige 15-minutters omvisninger på Schøtstuene

Å bli med våre guider på omvisning før du utforsker de vakre Schøtstuene videre på egenhånd, gir museumsopplevelsen det lille ekstra! Bli fascinert av historien som sitter i veggene, se nydelige rankemalerier, majestetiske lysekroner og utforsk ildhusene som ble brukt til å tilberede mat. Lydinstallasjoner med hanseater som snakker nedertysk og luktbokser som gjenskaper duften i ildhusene på middelalderen, gir deg en fornemmelse av atmosfæren i det som engang var hanseatenes møtested.

Tidspunkt: Daglig, hver hele og halve time

Varighet: 15 minutter