Aktiviteter og omvisninger på Schøtstuene i sommer

Lurer du på hvordan folk har levd på Bryggen i gamle dager? Visste du at hanseatene var tyske handelsmenn som bodde på Bryggen rundt 500 år? De bosatte seg på Bryggen og drev handel med tørrfisk. Det var et rent mannssamfunn, så ingen mammaer eller søstre fikk bo her. De yngste guttene som kom hit fra Tyskland var mellom 12 – 14 år da de begynte på en handelsstue på Bryggen. Det er drengenes historier dere blir mest kjent med om dere besøker Schøtstuene i sommer. 

Omvisninger på Schøtstuene og Bryggen

Hver dag kl. 12.00 har vi familieomvisning som starter på Schøtstuene og som tar dere med videre ut på Bryggen. Vi har to ulike tema på omvisningene. Den ene heter Bryggens hemmeligheter og gir dere fortellinger og viser steder dere kanskje ikke kjente fra før? 

 Velkommen til omvisninger på Schøtstuene og Bryggen

Den andre heter Bryggen eller Hansa Waterland? Det er ikke selvsagt at Bryggen står slik den er i dag. Mange har gått foran og kvistet løype. Det som er viktig for meg, trenger ikke å være like viktig for deg. Et firma har lyst til å bygge et kjempefint badeland på Bryggen. Dilemmaet er da at mange av de gamle husene på Bryggen må rives. Dere må øve dere til å være gode medborgere og ta et valg; bevare eller rive store deler av Bryggen. Heldigvis er dette et fiktivt valg. 

Oversikt over omvisninger:

Kl. 12.00 Bryggens hemmeligheter (Familieomvisning)
Kl. 13.00 The Hanseatic Bryggen
Kl. 14.00 Hanseatenes Bryggen
Kl. 15.00 Das hanseatiche Bryggen/The Hanseatic Bryggen
Kl. 16.00 Handel, makt og religion. Bryggen i hansatiden.

Se mer om alle omvisninger og bestill her.

Barn gratis inngangBli med på gøye barneaktiviteter i vår koselige hage på Schøtstuene 

Dere kan gjerne ta med matpakken og spise medbrakt her. I museets åpningstid er det gratis adgang til hagen. Vi har laget en aktivitetsløype hvor dere skal prøve dere som drenger. Gå på stylter, bygg en tønne, lær om gamle lengdemål og skriv med blekk og penn. Drengene måtte øve seg og her i hagen har dere mulighet til å gå i drengenes fotspor.

Den koselige hagen på Schøtstuene

Bumerker er det mange av på Bryggen. Kikker du opp på bryggegårdene, så ser du kanskje et merke som forteller hva gården heter. Bumerker var en måte å merke tingene sine på. Kanskje dere finner noen i vår hage?

Skattekart på Schøtstuene

Pop-up teater

Dukker opp med korte innslag ved jevne mellomrom på torsdager, fredager og lørdager mellom 11 og 13. Følg en Hansadreng (læregutt) gjennom Bryggens smau til Schøtstuene og se historien komme til liv. Møt gjerne opp ved Museumsbutikken foran på Bredsgården (Bryggen 33).

Skattekart

Har dere lyst til å lære mer om Bryggen? Ta med skattekartet vårt og finn poster på Bryggen. Ved hjelp av mobil og QR - koder finner dere mange av Bryggens hemmeligheter. 

Les mer om skattejakten her.

Sommerkaffe

Hver onsdag kl. 12.00 i sommer inviteres du til Sommerkaffe i hagen. Her kan du nyte en kopp kaffe og samtidig få litt formidling. Musikk, dans, foredrag og orienteringer; du finner programmet på våre hjemmesider. Gratis adgang. 

Du finner flere detaljer om programmet til sommerkaffen her. 

Håper at vi ses i sommer! Velkommen til oss!