Ruiner, hull og andre hemmeligheter 2019

Årets ruinfestival er den 10. i rekken! Kom på Bryggen for å oppleve ruiner som ellers er skjult. Under Schøtstuene viser vi frem et "hus under huset"!

Ces ruines furent excavées lors de fouilles dans les années 1930, avant que les Schøtstuene ne soient installées par-dessus.

Mellom kl.12 - 16 tar vi med oss små grupper ned i "huset" under huset og Schøtstuene. Ruinen er fra ca 1280.
Kl.12 inviterer vi barn til å lage smør og klappekake sammen med oss.
Kl.12 - 16 er det tegne- og skriveoppgaver, uteleker og lage hoppetau sammen med Bergen Husflidlag.

"Huset under huset"

I hjørnet på Dramshusens kjøkken står en trapp med skiltet "adgang forbudt". Søndag 28. april åpner museet denne trappen. Helt gratis vil små grupper med guide få gå ned og oppleve en reise 700 år tilbake i tid. Under dagens bakkenivå, ligger nemlig en skjult perle fra den gangen "havets gull" var tørrfisk, og Bergen selve sentrum for norsk handelsvirksomhet med omverden.

Ruinene av et hus som ble bygd rundt år 1280 gir et unikt innblikk i murerteknikk og byggeskikk på 1200-tallet. Mer informasjon om ruinen finnes her.

Uteaktiviteter

Det vil også være aktiviteter på området, både for barn og voksne. Sammen med Bergen Husflidlag kan barna få lage sitt eget hoppetau. Prøv deg som bøkker og sett sammen en tønne, hopp tau, spille ringspill, skyte med armbrøst eller gå på stylter.