Onsdagsforedrag 14.4.21 "Bevar meg vel!"

Bevar meg vel - samlingen til Det Hanseatiske Museum!

Foredrag ved fagsjef for forvaltning Lisa Amalie Elle.

Det Hanseatiske Museum er under restaurering og vil åpne dørene for publikum i 2026. Hva skjer med gjenstandssamlingen under denne stengte perioden?

Foredraget tar utgangspunkt i kortfilmen “Bevar meg vel!” som viser konserveringen av to av museets gjenstander; figuren “Engel fra Finnegården” og et prospektmaleri av Bryggen og Torget i Bergen malt av Johan C. Dahl i ca. 1806.

Etter å ha vært utstilt i flere tiår er det nødvendig å vurdere tilstand og konserveringsbehov før gjenstandene kan stilles ut igjen på Det Hanseatiske Museum. Når vi nå kan studere gjenstandene i detalj, kan vi også lære nye ting om samlingen og historier vi ikke var kjent med. Vår fagsjef for forvaltning, Lisa Amalie Elle, vil i dette foredraget fortelle om samlingen og arbeidet som skal gjøres med den i tiden fremover.