Møte om Hansadager i Pskov 27-30 juni 2019

Lyst til å representere Bergen under Hansadagene 2019? I samarbeid med Bergen kommune holder Museum Vest og Det Hanseatiske Museum åpent informasjonsmøte for interesserte deltakere mandag 11. februar kl. 18.00 i Schøtstuene. Adressen er Øvregaten 50. Alle er velkommen!

Vi søker kulturaktører med interesse for europeisk kulturutveksling som vil representere Bergen under Hansadagene 27-30. juni 2019.

Vi søker kor, orkestre, dansegrupper o.a. som vil bidra med musikk, dans, m.m. på scener, gater og torg under Hansadagene i Pskov i Russland, samt kaste glans over Bergens bys stand på markedet i byen.

• Vi søker særlig ungdom 18-24 år som vil opptre og /eller delta politisk i Youth Hansa-nettverket.

Kontaktpersoner:

Hilde Grotnes Arnesen, Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene. Kontor: 53 00 61 03. Mobil: 976 15 097. E-post: hilde@museumvest.no

Anita Solbakken, Bergen kommune, Fagavdeling kunst og kulturutvikling, Team for museum, kulturvern, samlinger og kulturbygg. Mobil: 482 43 994. E-post: Anita.Solbakken@bergen.kommune.no

Om Pskov:

Pskov er en gammel by i Russland, som ligger ved elva Velikaja, rundt 20 km øst for grensen til Estland. Byen er administrativt senter for Pskov oblast, og har i overkant av 200 000 innbyggere.

Pskov var en slavisk middelalderstat som eksisterte fra annen halvdel av det 13. århundre til begynnelsen av det 16. århundre.

I Pskov hadde man et velutviklet landbruk, fiskeri, smedvirksomhet, juvelerkunst og byggevirksomhet. Takket være en omfattende samhandel både innenfor republikkens grenser, med Novgorod, Baltikum og med handlende fra Hansaen, utviklet byen seg til en av de største i Russland med hensyn til håndverk og handel. I Pskov var det, som i Bergen, etablert hansakontor.

Historisk har Pskov-republikken vært en en vestlig utpost av Russland.