Ruiner, hull og andre hemmeligheter

Velkommen til en reise inn i Bergens underjordiske verden!

I forbindelse med kulturminnefestivalen "Ruiner, hull og andre hemmeligheter" søndag 24. april, inviterer Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene barn og voksne til gratis ruinvandring og uteaktiviteter på Schøtstuene.

"Huset under huset"

I hjørnet på Dramshusens kjøkken står en trapp med skiltet "adgang forbudt". Søndag 24. april åpner Museum Vest denne trappen. Helt gratis vil små grupper med guide få gå ned og oppleve en reise 700 år tilbake i tid. Under dagens bakkenivå, ligger nemlig en skjult perle fra den gangen "havets gull" var tørrfisk, og Bergen selve sentrum for norsk handelsvirksomhet med omverden.

Ruinene av et hus som ble bygd rundt år 1280 gir et unikt innblikk i murerteknikk og byggeskikk på 1200-tallet. Mer informasjon om ruinen finnes her.

Uteaktiviteter

I tillegg til vandring i ruiner vil det være aktiviteter på området, både for barn og voksne. Prøv deg som bøkker og sett sammen en tønne, hopp tau eller gå på stylter. I tillegg vil det bli muligheter for å spille ringspill og prøve seg på å skyte med armbrøst.

Kafé

Det vil være åpen kafé i de stemningsfulle middelalderomgivelsene, med salg av både varm og kald drikke, samt noe å bite i.

Festivalen er et samarbeid mellom Barnas kulturhus og Stiftelsen Bryggen, Tidsreiser, Kongshirden 1260, Akasia, Museum Vest - Norges Fiskerimuseum, Museum Vest - Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Barn i Byen, Kommandanten på Bergenhus Festning, Barnas katedral - Nykirken, Bergen domkirke menighet - Mariakirken, Bergen Byarkiv, Ateliér Hetland, Byantikvaren i Bergen, Bryggens Venner og Norsk institutt for kulturminneforskning.

Hele festivalprogrammet er tilgjengelig her.